Hakukoneoptimoi sivustosi sisäiset linkit

Sisäisten linkkien optimointi

Nettisivulla on yleensä enemmän kuin yksi sivu, jokainen sivu on erillinen URL osoite jotka voidaan hakukoneoptimoida. URL osoitteiden hakukoneoptimoimisesta puhutaan sisäisten linkkien optimoimisesta, voimme saada hakutuloksiin esiin sivuston sisällä olevia sivuja 1-6 kpl. Sisäisten linkkien tarkoituksena on osoittaa hakukoneille että osa sivuston sisällöstä on tärkeämpää kuin toinen osa ja tämä tapahtuu siten että tiettyä sivua linkitetään mahdollisimman paljon sivun sisällössä, hakukone valitsee nämä sivut myös kävijöiden mukaan eli jos sivustollasi useampi vieralija menee aina samalle sivulle esimerkkinä yhteystiedot tulee tämä yhteystieto sivu esiin hakukoneeseen kun yritystäsi haetaan nimellä. Kannattaa myös muistaa että mitä enemmän sisältöä sitä parempi sivusto, jotkut rakentavat ns one page eli yhden sivun mittaisia verkkosivuja jotka ei hakukoneoptimoidu koska sisällöllä ei ole merkityst hakukoneiden mielestä (lyhyt sisältö).

Miten optimoidaan sisiset linkit?

Sisäisten linkkien optimointi tapahtuu muokkaamalla linkin tagia eli siis <a href="linkki.html">Linkki</a> on linkki mutta tähän voidaan ujuttaa hakusana lisäämällä href="linkki.html" perän title="Haluttu esittely teksti" johon me voidaan siis kirjoittaa sivun sisällöstä tietoja. Kun käytät title tagia linkissä saat esiin tämän kirjoitetun tekstin kun pidät hiirtä kyseisen linkin päällä, esimerkki: Linkki ← pidä hiiri tämän linkin päällä niin saat esiin tekstin "haluttu esittely teksti" title tagiin kannattaa sisällyttää alla olevan sivun sisältöön liittyviä asioita koska tämän tekstin lukee myös näytönlukijat näkövammaisille eli title tagi auttaa näkövammaisia navigoimaan sivustollasi.

Sisäisen linkin hakukoneoptimointiin tulee myös sisällyttää URL osoitteen optimoiminen, mitä lyhyempi url osoite alasivullasi on sitä parempi. URL osoite on siis domainisi perään tuleva osoite esimerkkinä tämä sivun domain on seotomoon.com ja tämä sivu on seotomoon.com/linkit.html joka pitää siis sisällään haluamani hakusanan linkit. Voisin kirjoittaa myös pidemmän url osoitteen = sisaiset-linkit.html mutta minulla tulee erikseen sivustolleni myös backlinkit joten hakukoneen ei tulisi mennä sekaisin näiden kahden sivun sisällöstä.

Miksi kannattaa optimoida sisäiset linkit?

Sivuston sisäisten linkkien optimoiminen antaa hakukoneille signaalin jos sivustollasi on jokin tärkeä sivu ja nostaa tlläiset sivut esiin kun sivustoasi haetaan nimellä eli yrityksien kohdalla jos asiakas etsii yritystäsi hakukoneista yrityksen nimellä hänelle tulee esiin sisäisten linkkien kautta olevia sivuja ja myös tuloksia jotka ovat merkityksellisiä/usein haettuja sivustollasi.

Onko sivustollasi pitkiä tekstejä ja haluat rakentaa sisällysluettelon? Sisällysluettelo on hyvä tapa parantaa sivustosi käyttökokemusta yllä teimme linkin ja nyt ohjeistan miten teet sisällysluettelon sivustollesi, tässä artikkelissa on yhteensä 3 ala otsikkoa joista jokaiseen on lisätty erillainen tagi eli siis id="Ensimmainen", id="Toinen" ja id="Kolmas" näihin voimme siis tehdä erilliset linkit käyttämällä hashtagia eli # merkkiä. #Ensimmainen ← koodi: <a href="#Ensimmainen" title="Sisäisten linkkien optimointi">#Ensimmainen</a>
, #Toinen ← koodi: <a href="#Toinen" title="Miten optimoidaan sisäiset linkit?">#Toinen</a>
ja #Kolmas ← koodi: <a href="#Komas" title="Miten optimoidaan sisäiset linkit?">#Kolmas</a> ovat nyt sisällysluetteloon lisättyj linkkejä joilla kävijä voi nopeasti navigoida sivustolla.

Seuraava osa hakukoneoptimointi oppaassamme on: Turvallisuus.

Usein kysyttyä sisäisitä linkeistä

Miksi hakukoneoptimoida sisäiset linkit?

Sisäisten linkkien hakukoneoptimoinnilla pyritään saamaan sivuston sisältöä esiin halutulla tavalla, jos olet etsinyt jotain yritystä yrityksen nimellä huomaat että ensimmäisen hakutuloksen alla on ehdoituksia nämä saadaan esiin optimoimalla sivuston sisäiset linkit.

Miksi rakentaa sisällysluettelo?

Sisällysluettelon avulla voimme nopeuttaa sivuston kävijän lukuhetkeä ja saamme näin pitkän tekstin pilkottua osiin luetteloon, sisällysluettelo auttaa kävijä siis etsimään tietoa nopeammin varsinkin erittäin pitkissä teksteissä.

Miten rakennan sisällysluettelon sivustolleni?

Linkkeihin tulee lisätä href="#HaluttuLinkki" tagi ja kohtaan mihin haluat sivuston kävijän ohjata id="HaluttuLinkki" tällöin saamme rakennettua ankkuri linkin sivuston sisälle jolloin kävijä ohjataan suoraan kohtaan jossa on merkittynä id="HaluttuLinkki"

Miksi kannattaa lisätä title tagi linkkeihin?

Useampi verkkossa selaava henkilö käyttää näytönlukija ohjelmistoa joka lukee sivuston sisältö näkövammaisille henkilöille, title tagi kertoo siis mitä tämän kyseisen linkin takaa löytyy ja avustaa näin näkövammaisia selaamaan sivuasi helpommin.

Miten voin hakukoneoptimoida sisäisen linkin tehokkaasti?

Mikäli haluat hakukoneoptimoida sisäisen linkin mahdollisimman tehokkaasti tulee sinun käyttää title tagin lisksi myös muokattua URL osoitetta, mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs URL auttaa sivua hakukoneoptimoitumaan paremmin. URL osoitteeseen kannattaa sisllyttää siis hakusana tai hakusanoja ja useampi sana erotellaan toisistaan väliviivalla (-) ei alaviivalla (_). URL osoitteisiin ei kannata koskaan kirjoittaa erikoismerkkejä, numeroita tai ääkkösiä nämä vaikeuttavat sivun optimoitumista.