Näin hakukoneoptimoit sivustosi sisällön

Hakukoneoptimoi verkkosivun sisältö

Hakukoneoptimoinnin tärkein osa on sisällön optimoiminen, joka ratkaisee sen miten sivustosi esiintyy hakukoneissa. Sisältöä varten sinun tulee ensin vertailla kilpailevia sivustoja omaan sivustoosi, jonka jälkeen voit aloittaa sisällön optimoimisen. Sivustollamme käydään lävitse hakukoneoptimointiin liittyviä osa-alueita ja tämä opas on sarjassamme numeroltaan 2.
Aloittajan oppaasta pääset alkuun hakukoneoptimoinnin kanssa.

Näin päihität kilpailijasi sisällön osalta

Sinun tulee etsiä kilpailijasi verkosta ja katsoa miten heidän sivunsa hakukoneoptimoituu kyseiselle sijalle, käytän itse tätä varten WordCounter sivuston palvelua joka kertoo minulle kyseisen sivun sanojen määrän kopioi ja liitä menetelmällä. Kun tiedän monta sanaa minun tulee kirjoittaa (esimerkki: kilpailijan sivulla 1200 sanaa, minun tulee kirjoittaa vähintään tuo tai enemmän) osaan aloittaa tekstin kirjoittamisen. WordCounter kertoo myös sivustolla olevat hakusanat eli siis sanojen toistuvuuden kätevsti yhden sanan, kahden sanan ja kolmen sanan muodossa jolloin voimme tarkastella mitkä ovat kyseisen sivun hakusanat ja kuinka monta kertaa niitä toistetaan sivustolla. Hakukoneoptimoitua tekstiä kirjoittaessa ei saa toistaa hakusanaa koskaan yli 5% tekstissä, jos hakusana toistuu yli tuon 5% tekstissä ei se tule optimoitumaan sisällössä ollenkaan. Kannattaa pyrkiä kirjoittamaan sellaista sisältöä että haluamasi 5 hakusanaa toistuu sivustolla noin 3,5-5% tällöin saat kirjoitettua sisältöä juuri sellaiseksi kun haluamme sen esiintyvän mys hakukoneiden päässä.

Hakukoneoptimoitu sisältö on siis sivustolla olevat tekstit ja niiden oikein kirjoittaminen, se miten pystyt päihittämään kilpailijasi sisällön osalta on kirjoittaa vähintään yhtpitkä tai mielellään 100-120 sanaa enemmän kuin kilpailijalla on kyseisellä sivulla. Tekstin tulisi kuitenkin olla vähintään 1000 sanaa per sivu jotta sinun on mahdollista saada se ekalle sivulle hakukoneissa. Tietyissä aiheissa (hakusanoissa) voit joutua kirjoittamaan jopa yli 15 000 sanaa jotta voit edes saavuttaa ensimmäisen sivun hakukoneissa (TOP 9 sijoituksen hakusanalle).

Näin hakukoneoptimoit sivustosi sisällön

Sisällön hakukoneoptimointi kannattaa aloittaa aina hakusana tutkimuksella joka tapahtuu Google Trends palvelussa, näin tiedät mitä hakusanoja sinun kannattaa käyttää kun lähdet kirjoittamaan sisältöä. Googlesta etsiminenkin kertoo sinulle samankaltaisia hakuja eli potenttiaalisia hakusanoja kun lähdet etsimään tuotteellesi tai palvelullesi kilpailijaa.

Sivustolla on aina META otsikko (title) ja META kuvaus (description) tagit jotka tulee toistaa H1 tagissa ja ensimmäisessä kappaleessa tuon H1 tagin jälkeen. Kun olet valinnut sivustollesi haluamasi hakusanat sinun tulee toistaa niitä myös otsikossa ja kappaleissa. Tärkein hakusana sijoitetaan meta otsikkoon ja H1 otsikkoon kuten myös meta kuvaukseen ja sivuston ensimmäiseen kappaleeseen H1 otsikon alle. Seuraava hakusana sijoitetaan H2 otsikkoon ja sen jälkeiseen kappaleeseen niin alkuun kuin myös loppuun, eli hakusanaa tulee toistaa useasti mutta ei liikaa. H1 otsikkoja voi olla vain 1, H2 otsikkoja voi olla 1-2 kpl, H3 otsikkoja voi olla 1-3kpl eli äl koskaan kirjoita sivustollesi liikaa otsikoita koska se H1 otsikoiden spämmäys vaikuttaa negatiivisesti hakukoneoptimointiin.

Sivuutamme hieman aihetta "linkeistä" mutta kannattaa muistaa myös sivua luodessa että sen URL:ään tulee sijoittaa haluamasi hakusana, eli sisällön tärkein hakusana. Meillä on tämä sivun linkki https://seotomoon.com/sisalto.html ja toistamme tätä sisält sanaa sivustollamme useasti ja se on osa tärkeint hakulausetta sivustollamme. Hakusanoja ei siis kannata ajatella yhtenä sanana vaan voit kirjoittaa nykyisin hakulauseita hakukoneisiin eli kannattaa pyrkiä 1-3 sanan toistoja tekemään sivustolle niin että hakusanat tulevat hyvin esiin ja oikeassa järjestyksessä.

Seuraava osa hakukoneoptimointi oppaassamme on: kuvat.

Usein kysyttyä hakukoneoptimoidusta sisällöstä

Mistä hakusanat tulevat?

Ennen hakusanat kirjoitettiin meta tagilla suoraan sivuston HEAD osioon, nykyisin hakualgoritmit ovat kehittyneitä ja ne nappaavat hakusanat suoraan kirjoitetusta sisällöstä eli sivustosi tekstistä. Hakusana otetaan niin sivuston H1-H6 otsikoista kuin myös kirjoitetusta tekstistä P tagi.

Miten joku hakusana optimoituu kun toinen ei optimoidu?

Se mikä hakusana optimoituu sivustollasi määräytyy siitä kuinka monta kertaa se toistetaan sivuston sisällössä ja myös toistuvuuden määrä ratkaisee. Hakusana ei saa koskaan toistua yli 5% teksti sisällön pituudesta.

Kuinka suuri merkitys sisällöllä on hakukoneoptimoinnissa?

Sisältö on arvokkain asia kun katsellaan hakukoneoptimointia, sisältö on ainoa asia mikä määrittää miten sivustosi optimoituu hakukoneisiin. Teksti on siis tärkein asia sivustollasi ja se tulee myös kirjoittaa oikein sivustolle jotta voit saada kaiken hyödyn irti hakukoneoptimoinnista.

Mistä saan tietää tarvittavan sisällön pituuden?

Kilpailijaltasi, tarkista hakusanoilla mitkä sivustot sijoittuvat TOP 3 sijoille hakukoneissa ja tämän jälkeen selvitä esimerkiksi wordcounter.net sivustolla monta sanaa heill on ja miten hakusanat toistuvat tekstissä. Sinun tulee kirjoittaa vähintään 100-120 sanaa pidempi teksti jotta voit päästä heistä ohi hakutuloksissa.

Milloin muokata sisältöä sivustolla?

Kun teet tänään teksteihisi muutoksia sinun tulee odottaa ainakin 3 kuukautta jotta voit tietää miten tekemäsi muutos vaikuttaa hakutuloksiin, 3 kuukauden jälkeen voit jatkaa sisällön optimoimista, muista myös odottaa vähintään 3 kuukautta ennen seuraavaa muutosta.