Näin aloitat hakukoneoptimoinnin ilmaisen oppaamme avulla

Hakukoneoptimointi aloittajan opas

Näin aloitat hakukoneoptimoinnin ja päihität kilpailijasi täysin ilmaiseksi, oppaamme käsittelee hakukoneoptimointia alusta loppuun selkeästi. Hakukoneoptimointi aloitetaan aina tutkimalla hakusanoja mitä sivustolla tällä hetkellä ja millä hakusanoilla halutaan esiintyä hakukoneissa. Hakusana tutkimusta varten kytän itse ilmaista Google Trends palvelua jonka avulla voimme tutkia suosittuja hakusanoja ja löytää omalle sivustolle hakusanat joissa on myös hakuja ja ne olisi myös helppo optimoida sivustolle. Nichellä tarkoitetaan aihetta jossa on paljon hakuja mutta vähn kilpailua, hakusana on nykyisin enemmänkin hakulause eli siis hakusana koostuu nykyisin useammasta sanasta.

Mitä tarkoittaa hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi tarkoittaa sivustolla tapahtuvia toimenpiteitä joiden avulla pyritään vaikuttamaan sivuston esiintymiseen hakukoneissa, hakukoneoptimointi eli siis SEO on tärkeä osa sivuston kehittämistä ja sen avulla pystyt saamaan sivustollesi maksuttomia eli orgaanisia kävijöitä. Hakukonenäkyvyys parantaa liiketoimintaasi kun potenttiaallinen asiakas löytää sivustosi hakukoneista helposti.

Oletko tehnyt hakukoneoptimointia sivustollesi? Tiedät varmasti että se on erittäin tärkeä osa sivuston kehitystä varsinkin jos haluamme saavuttaa mahdollisimman paljon orgaanisia kävijöitä sivustollemme. Orgaanisella kävijällä tarkoitetaan siis sivustolle saapuvaa vierailijaa josta ei tarvitse maksaa, hakukoneiden kautta kun etsitään tiettyä tuotetta tai palvelua on tärkeää olla ensimmäisen 3 joukossa koska nämä 3 sijaa vievät noin 90-95% hakukoneiden käyttäjistä.

Tärkein asia hakukoneoptimoinnissa on aika, tänään tehty muutos näkyy vasta 2-3 kuukauden päästä hakukoneissa, eli sivustoja ei kannata rukata päivittäin SEO:n osalta vaan tee muutos ja odota tuloksia. Yhden sivuston hakukoneoptimointi ekalle sivulle hakukoneissa voi kestää 6-24 kuukautta, riippuen kilpailusta ja käyttämästäsi ajasta, jos pystyt käyttämään useamman tunnin päivästsi sivustosi hakukoneoptimoinnin parantamiseen saavutat todennköisesti tuloksia nopeasti.

Analysoi sivustosi oikein

Erilaisia SEO testej eli siis hakukoneoptimointi testejä löytyy netistä runsaasti, mutta mikä oikeasti vaikuttaa hakukoneoptimointiin eniten? Sivustolla oleva sisältö ja sen ryhmittäminen oikein, teksti kuten myös kuvat ovat tärkein osa hakukoneoptimointia koska niillä me luodaan hakusanat ja sadaan sivuston sisältö esille hakukoneissa. Sisältöä käydän läpi tarkemmin tällä sivulla. Miten sitten analysoida sivuston sisältöä? Itse käytän täysin ilmaista WordCounter nimistä ohjelmaa joka laskee sanojen määrn, kertoo niiden toistuvuuden (hakusanat) ja auttaa sinua katsomaan kilpailijoidesi hakusanat kuten myös sisällön pituuden. Mitä pidempi teksti sitä todennäköisemmin se hakukoneoptimoituu paremmalle sijalle.

Googlen Lighthouse ja Google Chrome selain kannattaa ottaa käyttöön varsinkin jos haluat onnistua hakukoneoptimoinnissa. Lighthouse mittaa sivustosi latausnopeutta, teknistä toteutusta, käytettävyyttä ja turvallisuutta. Lighthouse on täysin ilmainen työkalu jonka avulla onnistut hakukoneoptimoinnin kanssa varmasti. Kirjoitamme sivustollemme kattavammin turvallisuudesta, käytettävyydestä, latausnopeudesta kuten myös muista aiheista. Kannattaa siis katsoa valikosta aihe mitä haluat opiskella, seuraava osa hakukoneoptimointi oppaassamme on: sisältö.

Usein kysyttyä hakukoneoptimoinnin aloittamisesta

Miksi hakukoneoptimoida sivustoni?

Sivuston hakukoneoptimointi auttaa sinua saamaan sivustollesi vierailijoita hakukoneista kuten google tai bing, hakukoneoptimointi on siis tärkeää jos haluat saada sivustollesi kävijöitä.

Miten tehdä hakusana tutkimus?

Hakusana tutkimus voidaan tehdä Google Trends palvelussa, hakusana tutkimuksen tarkoituksena on tutkia erilaisia hakusanoja ja näiden sanojen hakumääri. Mitä enemmän hakuja sen parempi hakusana.

Mikä vaikuttaa eniten hakukoneoptimointiin?

Teksti sisältö on tärkein asia hakukoneoptimoinnissa, tekstissä tulee toistaa haluttuja hakusanoja tai jopa hakulauseita 4-5% koko sisällön pituudesta jotta saat nämä hakusanat esiin hakukoneissa.

Mikä on tärkein asia hakukoneoptimoinnissa?

Aika, pitää aina muistaa että tänään tehty muutos näkyy vasta 2-3 kuukauden päästä hakukoneissa. Hakukoneoptimointi on siis aina aikaa vievä projekti ja jokaiselle muutokselle tulee antaa aikaa jotta näet miten ne vaikuttavat hakutuloksiisi.

Mistä voin seurata hakusijoituksiani?

Google kuten myös muutkin hakukoneet tarjoavat Search console nimistä työkalua jonka avulla voit tutkia sivustosi hakukonesijoituksia, tulokset päivittyvät joka päivä joten tiedät mitä sivustollasi tapahtuu hakukoneiden kanssa.